Att paddla

Paddla i Rönne å

En paddeltur på Rönne å är ett enkelt och prisvärt alternativ för alla som vill komma naturen riktigt nära. Glid fram i sakta mak, njut av fågelkvitter och det vackra, omväxlande landskapet. Här i Ängelholm slingrar sig Rönne å i en fantastiskt vacker natur utan forsar eller lyft. Det går utmärkt att paddla i båda riktningar och lämpar sig därför väl för alla oavsett tidigare erfarenhet. Ni väljer mellan att paddla nedströms mot havet (i natur som på sina ställen påminner om Amazonas floddelta) eller motströms där ån slingrar sig genom vackra Ängelholm. Vill ni paddla längre än en dag finns det flera bra övernattningsställen längs med ån och vill ni starta eller avsluta från annan plats än Ängelholm så kan vi ombesörja transporter.

Kanadensare & Kajak

I Sverige pratar vi om kanadensare och kajaker under samlingsnamnet kanot. Kanadensare är en öppen farkost, medan kajaken har ett täckt däck och är försedd med en eller flera sittbrunnar. Vill du ha sällskap väljer du Kanadensare. Vill du paddla själv väljer du Kajak. I Rönne går det lite fortare med Kajak men båda alternativen passar utmärkt.

SUP

SUP (Stand Up Paddling) påminner ganska mycket om vågsurfing, men brädorna är generellt lite större och man står upp och paddlar sig fram istället.